La Caterina i l’Eudald són pares de dues bessones que van venir al món ja fa 12 anys. Les nenes són molt actives i dinàmiques, no paren mai quietes i els agrada moure’s i provar-ho tot; per això els mesos de confinament els han passat factura. Les activitats extraescolars s’han aturat i la interacció social s’ha reduït als mínims. S’han tornat més apàtiques, estan tot el dia pendents del mòbil i dels dispositius electrònics, tauletes, consoles i videojocs.

Amoïnats com estan, l’Eudald i la Caterina han dissenyat un pla. Han buscat activitats de moviment que es puguin fer dins de la comarca. S’han posat a buscar i preguntar a tots els coneguts què es pot fer i on.  

Al cap de dos o tres dies d’intensa recerca, per fi estan contents: tenen un pla! Han tret la pols als patins en línia, (a tots quatre els encanta patinar) i ara que no poden sortir de la ciutat, s’han empescat unes 12 rutes que es poden fer mes o menys per carrils bicicleta i amb certes mesures de seguretat.  

Han buscat tots els rocòdroms oberts al públic; a la Carla sempre li ha agradat enfilar-se per les parets i ara que està tan sedentària li anirà bé poder fer escalada. Encara que sigui en una paret de la ciutat.  

La Berta és més de música i ball; en alguns parcs de la ciutat es reuneixen joves per ballar hip hop; això segur que els agradarà les dues.  

Per la seva banda, totes dues bessones també s’han posat a buscar activitats que es puguin fer amb els pares, elles també tenen un pla!  

Han pensat que, ara que ja comencen a ser grans, poden aprendre a anar a comprar al mercat. Ja saben anar al “súper”, però ara volen anar al mercat totes dues soles, conèixer les parades on els pares compren, demanar el peix i la carn adequats per fer el menú que es proposin, elaborar un menú i que, amb la supervisió dels pares, es pugui elaborar en una o dues setmanes.  

Com que saben que els avis estan molt enyorats, han pensat proposar-los fer cada dissabte un vermut virtual. I que cada setmana, ara una, ara l’altra, els explicarien per carta postal algunes de les activitats que fan. Així els avis podrien veure la seva lletra i els dibuixos que els enviarien.   Avui al vespre, a l’hora de sopar, tant les bessones com els pares s’han disposat a presentar el seu pla. I per a sorpresa de tots quatre el pla els ha agradat a tots.

Qüestions per al diàleg
1 Sabem estar atents a les necessitats i els canvis dels nostres fills/es?
2 Ens ho sabem passar bé tots junts?
3 Quines activitats sabem que els agraden?