Joan, pare de dos fills que comencen 1r de Primària  

(Son les 9 del vespre) Buff! Per fi sembla que s’han adormit. Quina tarda mes estressada! Les motxilles, les bates, els uniformes, els llibres, els gots, l’agenda… Pobres bessons, no sé si demà es posaran a plorar a la porta. Com que són dos probablement es faran companyia mútua i no s’adonaran que no els podem acompanyar a la classe. “Quin rotllo les mesures covid!” Encara sort que les professores de primer ens van convocar divendres passat per conèixer el nou espai. Com s’ho curren!  

Sofia, monitora de menjador 4rt de primària  

Demà començo a treballar, és la meva primera feina. No sé com seran aquests nens i nenes de 4rt. Jo ja he anat de colònies amb nens i nenes, però això de treballar és diferent. Estic nerviosa perquè no conec gens l’escola i no sé com seran els companys. A la reunió de l’altre dia al responsable de menjador se’l veia molt majo, però potser davant els nens serà diferent… Bé, vaig a mirar algun capítol de la sèrie, a veure si em relaxo i em ve la son.  

Pol, tutor de 3r de primària  

Enguany m’estreno com a tutor de 3r de primària. Tants anys fent de tutor a 5è i 6è i ara resulta que estic com descol·locat; a més a més, no conec gens el grup de nens que m’ha tocat i ja m’han advertit que en tinc uns quants, de problemàtics… Tant se val, perquè de problemes a les aules sempre n’hi ha i a mi m’agrada afrontar-los. Segur que ens en sortirem…

– A veure les fotos i la llista… miraré de recordar cada cara amb el seu nom. Són tan petits! No sé si m’entendran quan els parli. Hauré de ser més concís i no engegar-me a parlar molta estona perquè em trobaran un pesat. Sort que aquest estiu m’he preparat ja uns quants contes i tinc pensades algunes activitats que fliparan. Com que amb la Cristina la meva cotutora, i tot l’equip de professors de cicle mitjà, ens hem entès molt bé, confio en la seva experiència…  

Paula, alumne de 6è de primària  

Buff! Quina mandra tornar demà a l’escola. Però quines ganes que tinc de veure la colla de rugbi! La Mariona ja no està lesionada i ens anirà molt bé que torni als entrenaments. A la Laia i la Martina ja les he vistes aquest estiu, però ara portem un munt de dies que no en sé res. Espero que tots els companys de classe estiguin bé i tothom pugui tornar. A veure si aquest curs no hem de fer tantes vegades classes online perquè són un rotllo. Jo prefereixo les classes presencials. Ah! I segur que entraran companys nous perquè en Lluís i l’Amir van haver de canviar d’escola. A veure com seran els dos nous que entrin… Estic una mica nerviosa perquè aquest any serà diferent. Haurem de triar “insti”, aprovar el curs i farem  unes activitats “sorpresa” que ens van comentar el curs passat. A veure com anirà…

Qüestions per al diàleg
1 Al marge de la vostra situació personal, en quin d’aquest “escenaris” us identifiqueu més?
2 Sabem adaptar-nos als entorns canviants que ens toquen viure? Com ho vivim: amb angoixa, amb esperança, amb por, amb il·lusió…?
3 Som capaços d’analitzar el que ens passa quan ens està passant?