Joan, 12 anys

Des que els pares fan teletreball, que jo ja puc fer servir la “tablet” per jugar amb els amics sempre que vull, sense que se’n adonin.

Mariona, 8 anys

Estic molt trist, des que els pares fan teletreball no tenen ni un moment per jugar amb mi. Sort de les videotrucades amb la iaia. Això sí que és divertit!

Gabriel, 5 anys

No ho entenc; els pares ara han de treballar a casa. I jo estic una estona molt curta connectat amb els companys de l’escola, però em fa tanta vergonya!

Mireia, 6 anys

Les classes online són un rotllo, jo vull tornar a l’escola.

Francesc, 10 anys

No m’agrada gaire això del treball des de casa, fer la feina sol; sense poder-la comentar amb ningú no té gràcia.

Omar, 9 anys

Els pares teletreballant i jo he de distreure els meus germans petits perquè, si no, posen als pares en un compromís. A veure quan podrem tornar a l’escola.  

El teletreball pot ser una oportunitat, però també té els seus inconvenients, ja que requereix organització i sensatesa. Les empreses han de propiciar una bona conciliació familiar i això també inclou el teletreball. No es pot demanar més treball que quan es fa de forma presencial i, en la majoria dels casos, ha estat un abús. Cal reforçar i establir criteris que defensin unes condicions de treball adequades a les diferents situacions familiars. Per això, ara que n’hem pogut fer un tast arran de la pandèmia del Covid 19, serà bo que hi pensem entre tots i totes. 

 
Qüestions per al diàleg
 
1. Tot el teletreball és bo?
2. Ens agrada o més aviat el patim?
3. En quins moments de la vostra vida us hauria agradat poder triar el teletreball?