“Proposem tractar l’acompanyament de la vulnerabilitat en l’entorn familiar. Allò que els filòsofs anomenen “la inherent condició contingent” de la persona humana. Tant a casa com a l’escola convivim amb infinitat de “ferides” que carretegem en les motxilles pròpies, les de fills i filles, i de l’alumnat. Amb aquesta càrrega, i des d’ella, ens relacionem cada dia. Quan ens hi trobem, ¿eduquem per la fortalesa i la resiliència? Fem ús de les “tirites” per tapar forats o mirar de resoldre sota formes materno-paternalistes? Evitem la queixa tot avançant-nos a l’esforç necessari per créixer? Oferim aquest espai per contrastar el difícil equilibri en l’ofici d’acompanyar el cruiximent que comporta tot creixement. Ens hi mou la voluntat de cercar un desenvolupament autònom dels nostres joves i infants. Per plantejar-nos aquestes i altres qüestions, i compartint les experiències que vivim en els entorns familiars, us proposem aquest espai de diàleg compartit.”

Marta Burguet i Arfelis és doctora en pedagogia, professora a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona; membre del Grup de Recerca en Educació Moral i docent al Col·legi Jesuïtes-Sant Ignasi, de Sarrià, a Barcelona.